Normal_boy-526223_960_720

Kinderen die hoogbegaafd zijn vervelen zich al snel op school en kunnen gaan onderpresteren wanneer ze geen uitdaging ervaren. Sociaal kunnen deze kinderen buiten de boot vallen omdat ze door hun klas- en leeftijdsgenootjes niet begrepen worden en andere interesses hebben. Daarom staat het congres hoogbegaafdheid op 29 september 2016 in het teken van schoolse en sociale problemen bij hoogbegaafde kinderen. Dat meldt Congresburo.

De deelnemers leren op het congres wat er wel en niet onder hoogbegaafdheid verstaand wordt en op welke manier hoogbegaafdheid kan bijdragen aan het ontstaan van schoolse en sociale problemen. Vooraanstaande wetenschappers delen hun inzichten en werkwijzen met betrekking tot hoogbegaafde kinderen. Ook komt hoogbegaafdheid in relatie tot autismespectrum stoornissen aan bod.

Tijdens het congres worden ook deelsessies georganiseerd met verschillende ontwerpen. In deze sessies komt aan de orde hoe je hoogbegaafdheid kunt signaleren in de kleutergroepen, hoe je voor uitzonderlijk begaafde kinderen lesstof en begeleiding zodanig kunt aanpassen dat ze kunnen floreren, hoe je hoogbegaafde jeugd met faalangst kunt begeleiden, hoe je de pedagogische begeleiding van hoogbegaafde kinderen in onderwijs vormgeeft, op welke manier je sociale vaardigheden van hoogbegaafde kinderen in het onderwijs kunt trainen en ondersteunen en tot slot hoe je ouders kunt coachen in het omgaan met hun hoogbegaafde kind.

Het congres is op 29 september in Eindhoven. Deelnemers die zich voor 8 juli inschrijven betalen 270 euro. Daarna kost deelname 295 euro. De uiterste inschrijfdatum is 28 september. Op www.congresburo.com is meer informatie te vinden over het congres.

© Nationale Onderwijsgids