Normal_mbo_leerbedrijf_techniek

Van de 2300 metaalbewerkingsbedrijven in de provincie Zuid-Holland zijn er drie genomineerd voor de OOM-Award 2016. Dit is de prijs voor het meest actieve scholingsbedrijf in Zuid-Holland. Winnaars van de award zijn een voorbeeld voor de sector als het gaat om de opleiding en ontwikkeling van medewerkers en de begeleiding van leerlingen. Dat meldt FNV.

De drie genomineerde bedrijven zijn: Dijkstaal BV uit Maassluis, Mechanisatiecentrum Flakkee uit Stad aan ‘t Haringvliet en Van der Ende Pompen uit Maasdijk. De winnaar wordt bekend gemaakt op 30 september. Zij maken kans op de titel van meest actieve scholingsbedrijf van Zuid-Holland en op een bedrag van 5000 euro om te investeren in scholing en opleiding in het bedrijf.

De genomineerden zijn geselecteerd op basis van de investering in opleiding en ontwikkeling die zij in 2015 hebben gedaan en het aantal stagiairs en leerlingen dat zij succesvol hebben begeleid. De selectie gebeurde door de regiomanagers van OOM; Maarten van het Schip en Pieter Langeveld, die allebei actief zijn in Zuid-Holland. Pieter Langeveld: “Er is een groep van bedrijven die steeds terugkomen in de top van de meest scholingsactieve bedrijven in de regio. Opvallend dit jaar was de grote toename van het aantal bijscholingscursussen voor praktijkopleiders. Ook cursussen op gebied van communicatie en samenwerking werden vaker aangevraagd; competenties die steeds belangrijker worden gevonden.”

Alle genomineerde bedrijven worden binnenkort bezocht door een vakjury, bestaande uit Jos Voets, directeur van Voets Tractoren en winnaar van de OOM-Award 2015, José Leenders, bestuurslid van OOM en eigenaar van Klift Metaalbewerking en Laura van Zuilen, directeur van Vape BV en lid van het districtsbestuur Zuid-Holland van de Koninklijke Metaalunie.

In Zuid-Holland zijn zo’n 2300 metaalbedrijven actief. Sinds 2013 kiest OOM daaruit jaarlijks het beste leerbedrijf; een bedrijf dat een voorbeeld is voor de sector als het gaat om de opleiding en ontwikkeling van medewerkers en de begeleiding van leerlingen. De award is nu nog een regionale prijs maar Michiel Revet van OOM hoopt er in de toekomst een landelijke prijsuitreiking van te maken.

© Nationale Onderwijsgids