Logo_write_now_logo_zwart_geel_large

De 23-jarige Roos Vlogman uit Arnhem is de winnaar van Write Now! 2016. Met haar verhaal 'Sessie 51' wint zij een MacBook, een schrijfcursus, een columnreeks en optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festical en Crossing Border. De vijftien finalisten van Write Now! 2016 schreven ieder een nieuwe tekst voor de finale. Dat meldt Write Now!.

De jury bestond uit juryvoorzitter Mirke Kist (winnaar Write Now! 2015), Ann Jooris (chef Boeken De Morgen), Ellen Deckwitz (auteur), Erik Brus (eindredacteur Passionate Bulkboek) en Janneke Siebelink (hoofdredacteur Boeken Bol.com). Zij lazen de inzendingen anoniem en verkozen Roos' verhaal 'Sessie 51' tot winnaar. “Het is duidelijk dat deze schrijver een emotioneel intelligente auteur is. Iemand die erin slaagt de psyche van personages met een aantal zinnen voelbaar en levend te maken”, aldus de jury.

Tijdens de finale werd ook de Write Now! De Morgen Publieksprijs 2016 uitgereikt. De afgelopen week brachten bijna 2.000 mensen hun stem uit. De prijs ging naar de 22-jarige Anyra Hamat uit Paramaribo. Ze won daarmee een iPad en een publicatie van haar gedichtenreeks ‘Jij gelooft in die dingen, en andere gedichten’ in De Morgen.

Write Now! is een schrijfwedstrijd waarbij jongeren tussen de 15 en 24 jaar worden uitgenodigd om literair te schrijven in de breedste zin van het woord: verhalen, gedichten en toneel- of rapteksten. Het doel van de wedstrijd is jonge mensen te stimuleren om in de Nederlandse taal creatief te schrijven en vervolgens naar buiten te treden met hun werk.

© Nationale Onderwijsgids