Normal_verzorgende_ig_derde_leerweg

Voor medewerkers in de maatschappelijk zorg in die hun positie op de arbeidsmarkt willen verbeteren en verbreden, biedt ROC van Twente de mogelijkheid in slechts 46 weken het diploma Verzorgende IG (niveau 3) te behalen. Dit is een Derde leerweg traject, waarmee cursisten de opleiding flexibel en op afstand kunnen volgen. Dat meldt ROC van Twente.

Vanaf schooljaar 2016-2017 is het bij ROC van Twente mogelijk voor medewerkers in de maatschappelijk zorg om via het zogeheten Derde leerweg-traject een erkend diploma Verzorgende IG, uitstroom MMZ (maatschappelijk zorg) te behalen in 46 weken. Dit is mogelijk voor medewerkers  met een diploma SPW3, Medewerker maatschappelijke zorg 3, SPW4, Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg 4, Persoonlijk begeleider specifieke doelgroep 4, MMZ of Activiteitenbegeleider.

Deze leerweg houdt rekening met de eisen, wensen en omstandigheden van de cursist. Door slim klassikaal en online onderwijs te combineren wordt de cursist in de gelegenheid gesteld om door middel van zelfstudie in een online leeromgeving, afgewisseld met enkele contactdagen op school, de derde leerweg te doorlopen. Elke cursist krijgt een studiecoach voor optimale begeleiding. Geïnteresseerden moeten een leerwerkplek hebben voor minimaal 18 uur per week om deel te kunnen nemen aan dit traject. Deze werkplek moet erkend zijn voor het opleiden voor mensen met een Verzorgende IG diploma.

Op dinsdag 28 juni zijn tweevrijblijvende informatiebijeenkomsten op ROC-locatie De Sumpel in Almelo. Er wordt voorlichting gegeven over de opbouw van de derde leerweg, de digitale leeromgeving, de begeleiding tijdens de opleiding (op school en op de werkplek), de toelatings- en exameneisen en de kosten. 

© Nationale Onderwijsgids