Normal_athletiek_sport_hardlopen_400_m_aidat

Van 6 tot en met 9 juni 2016 vindt voor het eerst de Rotterdam Talent Week plaats. Gedurende de week zijn er diverse inspirerende bijeenkomsten, colleges, clinics en competities met bekende Rotterdammers. Dit meldt de Erasmus Universiteit. 

Rotterdam is een stad van innovatie, sport en cultuur. Dit is terug te vinden in de verschillende evenementen die georganiseerd worden. Deze vinden plaats op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 
6 juni: opening door Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Hij geeft zijn visie op talent en talentontwikkeling. Ook is zijn stichting SV Gio - een naschools sport- en onderwijstraject voor kinderen met een leerachterstand - te gast. 
7 juni: 'Business Meets Talent': ondernemers en talenten worden gekoppeld. Finale van de Rotterdam 100, een competitie voor de 100 meest getalenteerde studenten in Nederland. 
8 juni: 'Discover Your Talent Day': jongeren kunnen hun eigen talent ontdekken, laten zien én ander talent bewonderen in clinics en workshops op het gebied van sport, kunst en cultuur.
9 juni: afsluiting met de Mandeville Lezing, waarbij er een maatschappelijk eredoctoraat wordt verleend aan de Zuid-Afrikaanse mensenrechtenadvocaat Navi Pillay. 
 
De Rotterdam Talent Week is een initiatief van de gemeente Rotterdam en de Stichting Bernard Mandeville Stichting, waarvan de Erasmus Universiteit Rotterdam deel uitmaakt. Zij willen mensen met talenten graag de ruimte geven, stimuleren en behouden. 
 
© Nationale Onderwijsgids