Normal_kinderen_taal_peuters

Kentalis heeft een nieuw project ontwikkeld, OPSTAP, waarin jongeren met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) kunnen leren hoe zij hun eigen kennis en ervaringen met TOS kunnen overbrengen aan kinderen met TOS, hun ouders en begeleiders. Hiermee maken zij ook kans op een participatiebaan binnen of buiten Kentalis. Dit meldt Kentalis.

Om aan het project mee te kunnen doen, moeten deelnemers eerst een opleiding van 24 doen voor 2 dagen per week. Hierin leren ze hoe ze hun eigen ervaringen met TOS kunnen gebruiken voor anderen en worden ze ook getraind in communicatieve vaardigheden. Na de opleiding volgt een korte stage van zes weken bij Kentalis om het geleerde te kunnen gebruiken in de praktijk. Kentalis helpt daarna bij het vinden van een participatiebaan binnen of buiten Kentalis.
 
Het project OPSTAP is een bijzonder initiatief van de Kentalis Academie. Het wordt geleid door senior onderzoeker Jet Isarin, bekend van SpraakSaam en vele publicaties op het gebied van TOS. Het project wordt onder andere gesteund door Stichting Hoormij, SpraakSaam, Kentalis Werkpad en de VGN. Financiële bijdragen komen van Fonds Nuts Ohra, Instituut Gak en VSB-fonds.
 
De opleiding voor de eerste groep start in oktober 2016. Aanmelden kan via de website van Kentalis.
 
© Nationale Onderwijsgids