Logo_vpro-logo-social

Op maandag 16 mei is op de VPRO de documentaire '2Doc: Maatschappijleer' te zien. De documentaire volgt een half jaar lang docent Daan Faasen, tijdens zijn eerste baan als leraar Maatschappijleer op een middelbare school in Tilburg. De documentaire staat niet alleen stil bij het vak Maatschappijleer zelf maar laat ook zien hoe het is om les te geven. Vanaf deze maand gaat wordt de documentaire door het hele land op middelbare scholen getoond om zo het debat over het onderwerp aan te zwengelen. Dit meldt Univers Online.

Daan Faasen begint in augustus 2015 aan zijn eerste baan als docent na een eerstegraads opleiding Maatschappijleer aan de universiteit. Hij is vol idealen en ambities, maar hoe breng je deze idealen over en hoe pas je de theorie van de opleiding toe in de praktijk? Met vallen en opstaan probeert Faasen op zijn eigen manier les te geven en tegelijk leerlingen maatschappelijk betrokken te maken. 
 
Vanaf deze maand gaat 2Doc:Maatschappijleer op tournee langs middelbare scholen waarbij docenten, schoolbestuurders en leerlingen met elkaar in debat zullen gaan. Op 15 juni volgt een slotdebat in De Balie in Amsterdam. Daaraan zullen naast leerlingen en docenten ook politici, beleidsmakers en hoofdrolspelers uit de documentaire deelnemen. Het onderwerp van het debat is het begrip burgerschapsvorming, met daarbij de oproep van de overheid meer aandacht aan dit thema te besteden, en de vertaling ervan naar de praktijk. Het debat is bij te wonen in De Balie en live te volgen via de website van de VPRO.
 
De documentaire 2Doc:Maatschappijleer wordt maandag 16 mei uitgezonden om 20.55 uur op NPO2.
 
© Nationale Onderwijsgids