Normal_copyright_stockfreeimages_oudere_student_langstudeerder_studie_lezen_boeken_cursus_thuisstudie

Op 15 juni 2016 vindt de Invitational Conference Masteronderwijs (ICM) plaats. Deze conferentie wil het masteronderwijs op het hbo meer bekendheid en aanzien geven. Dit meldt de Vereniging Hogescholen.

De conferentie is bedoeld voor hogescholen, studenten en werknemers. Zij kunnen op deze dag met elkaar in gesprek over de meerwaarde van professioneel masteronderwijs in het hbo. 
 
Daarnaast wordt op deze dag het Actieplan aan minister Bussemaker van Onderwijs overhandigd. Hierin staan de plannen voor de beleidsperiode tot 2025. De hogescholen willen de positie van hun masteropleidingen de komende jaren versterken en uitbreiden. Momenteel is het bestaan van masters in het hbo relatief onbekend. 
 
Het Landelijk Platform Professional Masteropleidingen, onderdeel van de Vereniging Hogescholen, is de drijvende kracht achter zowel de conferentie als het Actieplan. Vrijwel alle hogescholen in Nederland nemen deel aan dit Platform.
 
Aanmelden voor de conferentie kan door contact op te nemen met de contactpersoon van de betreffende hogeschool. Deze lijst is te vinden op de website van de Vereniging Hogescholen. 
 
© Nationale Onderwijsgids