Normal_man__zorgopleiding__verpleging__verpleegkundige__ziekenhuis__hulp__onderzoek

Bezuinigingen en reorganisaties bij vooral grote zorginstellingen hebben veel zorgmedewerkers geraakt. Tegelijkertijd vragen kleinschalige zorginitiatieven als Buurtzorg, zorgboerderijen, kinderopvang en ouderenzorg flexibele, creatieve en gedreven mensen. Dat opent mogelijkheden voor zzp'ers met een passie voor de zorg. Adviesorganisatie ROZ voor ondernemers en ROC van Twente starten in september 2016 voor de derde keer de training ‘Zelfstandig ondernemerschap in de zorg- en welzijnsbranche’. Dit meldt ROC van Twente.

Steeds meer zorgprofessionals kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. Maar hoe word je zelfstandig ondernemer? En hoe maak je daar een succes van? ROC van Twente en ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) hebben het antwoord. Zij starten in september 2016 voor het derde keer de training ‘Zelfstandig ondernemerschap in de zorg- en welzijnsbranche’. Deze all-in training bereidt zorgprofessionals optimaal voor op het zelfstandig ondernemerschap. Denk bijvoorbeeld aan zakelijk in leren spelen op de kansen die ontstaan dankzij maatschappelijke ontwikkelingen, de veranderingen in de Wet maatschappelijke odnersteuning (wmo), de geestelijke gezondheidszorg en de financiering van ons zorgstelsel.
 
De training bestaat uit 18 bijeenkomsten van 3 uur en start in september 2016. Gastsprekers uit de zorg- en welzijnssector komen in het programma aan het woord. Het is mogelijk de training af te sluiten met het Europees erkende EBC*L-certificaat. 

Geïnteresseerden kunnen eerst gratis en vrijblijvend één van de interactieve informatiebijeenkomsten bezoeken om te bepalen of zzp'er zijn iets voor ze is en wat de training inhoudt. Zij zijn van harte welkom op: 
 

  • Woensdag 11 mei van 8.30 tot 11.00 uur op Gieterij 200 in Hengelo
  • Dinsdag 14 juni van 9.30 tot 12.00 uur op Wethouder Beverstraat 165 in Enschede
  • Vrijdag 1 juli van 9.30 tot 12.00 uur op Wierdensestraat 65 in Almelo

Meer informatie en aanmelden (noodzakelijk) via Carola Lammers op telefoonnummer 06-51 25 00 43 of e-mailadres clammers@rocvantwente.nl. Voor meer informatie zie www.rocvantwente.nl/zo-zorgwelzijn.

© Nationale Onderwijsgids