Normal_kinderboek_tosca_menten

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken opent op 15 april het 1000ste Kinderzwerfboek-station in Huis van de Heuvel voor kinderen uit de wijk. De staatssecretaris leest daar voor uit een eigen kinderboek en stuurt het daarna op zwerftocht. De staatssecretaris reist deze week het land door om projecten rondom schulden en armoedebestrijding te bekijken en mensen te ontmoeten die daar bij betrokken zijn.

Het Kinderzwerfboek-station is een plek waar kinderen gratis een boek mogen uitzoeken en meenemen naar huis. Na het lezen moet het boek doorgegeven worden aan een ander kind. Klijnsma: “Ieder kind verdient een goed leesboek. Leren lezen is niet alleen leuk en spannend, maar je hebt er later ook heel veel aan.”

Kinderzwerfboek is een belangrijk project van Nationaal Fonds Kinderhulp, dat zich inzet voor kinderen die in armoede leven.  Nog steeds verlaat in Nederland 15 procent van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Vaak gaat het om kinderen die in armoede opgroeien. Bewezen is als er kinderboeken in huis zijn, kinderen langer naar school gaan. 

© Nationale Onderwijsgids