Normal_humberto_tan_in_2015

Op donderdag 31 maart is de tweede editie van de Amsterdamse Collegetour bij ROC TOP in Amsterdam. De Amsterdamse Collegetour brengt studenten van het mbo in Amsterdam in contact met inspirerende gasten. Deze editie is radio- en televisiepresentator Humberto Tan te gast. Dat meldt gemeente Amsterdam.

Zo’n 150 mbo-studenten interviewen Humberto Tan samen met gastheer Jan Versteegh (presentator BNN) over zijn talenten en ambities. Welke obstakels heeft hij moeten overwinnen om succesvol te zijn? Wat zijn de hoogtepunten en dieptepunten uit zijn carrière? Hoe staat hij in het leven? En wat wil hij de mbo-student van nu meegeven? Persoonlijke en inspirerende tips dus voor studenten die volop bezig zijn hun eigen talenten te ontwikkelen en daarin hun eigen weg te kiezen.

Humberto Tan werd in 2015 uitgeroepen tot ‘Omroepman van het Jaar’. Daarnaast is hij succesvol ondernemer met een eigen kledinglijn en zet hij zich in voor goede doelen, zoals het Rode Kruis en het Wereld Natuur Fonds. De mbo-studenten zullen zich laten inspireren door Tan en hem met verrassende en pittige vragen aan de tand voelen.

De Amsterdamse Collegetour is een gezamenlijk initiatief van studenten van het ROC van Amsterdam, ROC TOP, het Mediacollege Amsterdam en het Hout- en Meubileringscollege. Dit is de tweede bijeenkomst in een reeks van vier. Bijzonder is dat de Collegetour van A tot Z door de Amsterdamse studenten zelf georganiseerd wordt.

De Amsterdamse Collegetour wordt gefinancierd door de gemeente Amsterdam vanuit de Amsterdamse MBO-Agenda. Dit is de gezamenlijke agenda, waarin de gemeente en alle Amsterdamse mbo-instellingen inzetten op sterk middelbaar beroepsonderwijs voor nu en in de toekomst. Onderwijs dat kwalitatief goed is, jongeren een succesvolle schoolloopbaan biedt en hen goed voorbereidt op de eisen van de arbeidsmarkt en samenleving.

© Nationale Onderwijsgids