Normal_deeltijdinfoavond

NHL Hogeschool biedt vanaf het nieuwe studiejaar flexibele deeltijdopleidingen aan. Dit betekent dat studenten hun eigen leerroute kunnen bepalen. Hiermee wordt het onderwijs afgestemd op de ambities, capaciteiten én de agenda van de deeltijdstudent zelf. Dat meldt NHL Hogeschool.

Uit onderzoek van Markteffect blijkt dat 63 procent van de ondervraagden zich oriënteert op een deeltijdstudie om zichzelf verder te ontplooien. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat potentiële deeltijdstudenten vooral zoeken naar een mix van leervormen: online, klassikaal en studeren op de eigen werkplek. Het flexibele deeltijdonderwijs van NHL Hogeschool komt tegemoet aan deze wens. Studenten kunnen modules volgen en deze als bouwstenen combineren tot hun ideale studie. Voor elke afgeronde module ontvangen zij een deelcertificaat. Tijdens de studie wordt blended learning gebruikt; een mix van verschillende onderwijsvormen. Op deze manier bepalen studenten grotendeels waar, wanneer en hoe ze studeren.

Op donderdag 31 maart zijn geïnteresseerden in deeltijdopleidingen (bachelors en masters) en cursussen van 18.00 tot 21.00 uur van harte welkom op de NHL aan Rengerslaan 10 in Leeuwarden. Op de informatiemarkt vertellen docenten en studenten alles over de deeltijdopleidingen van NHL Hogeschool. Daarnaast biedt een aantal opleidingen extra voorlichtingsrondes aan. Bij het studieadviescentrum kunnen bezoekers terecht voor informatie over zaken als financiering, toelating en inschrijving. Ook kunnen geïnteresseerden workshops volgen en speeddaten met deeltijdstudenten. De NHL biedt deeltijdonderwijs en cursussen aan op het gebied van economie & management, zorg & welzijn en onderwijs.

Hoe ziet studeren in deeltijd eruit? Hoe combineer je werk, studie en privé? Vragen waarop een ervaringsdeskundige antwoorden heeft. Tijdens de infoavond op 31 maart kunnen bezoekers speeddaten met huidige deeltijdstudenten van de NHL. Daarnaast vertelt deeltijdstudent Annet over haar ervaringen in de workshop 'Tips van een deeltijdstudent'. Bezoekers die inzicht willen krijgen in hun leerstijl kunnen de workshop ‘Terug in de schoolbanken: leren doe je zo!’ volgen. Het volledige programma van de infoavond staat op www.nhl.nl/infoavond.

© Nationale Onderwijsgids