Normal_diederik_samson_pvda_politiek..

PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom is een van de weinige Kamerleden die is afgestudeerd aan een technische universiteit. Dit terwijl toch vaak de roep klinkt om meer ingenieurs en bèta's in de Tweede Kamer. Op 30 maart is Samsom te gast  bij Studium Generale van de Universiteit Twente om hierover met studenten in gesprek te gaan. Dit meldt Universiteit Twente.

In een College Tour-achtige setting zal Samsom met Hiska Bakker en Peter Timmerman van Studium Generale in gesprek gaan en vragen beantwoorden uit de zaal. Hij zal daarbij vertellen over zijn idealen en ingaan op actuele vraagstukken.

Diederik Samsom studeerde Technische Natuurkunde aan de TU Delft. Duurzaamheid is voor hem een belangrijk thema. Zo werkte hij voor Greenpeace en richtte hij zijn eigen bedrijf Echte Energie op. In het gesprek op 30 maart vertelt hij hoe hij als Kamerlid invulling geeft aan zijn duurzaamheidsidealen. Hoe denkt de fractievoorzitter bijvoorbeeld over het sluiten van alle Duitse kerncentrales sinds Fukushima? En wat heeft het voor voordelen om als Kamerlid een perspectief van uit de exacte vakken op de wereld te hebben?

Het gesprek met Diederik Samsom vindt plaats op woensdag 30 maart van 15.30 tot 16.30 in gebouw Bastille op de campus van de Universiteit Twente. Aanmelden is niet noodzakelijk.

© Nationale Onderwijsgids