Normal_digitaal

Ondanks de hoge prijs, dringen studenten om een plaats op de cursus dataonderzoek van het MIT Sloan Management-instituut in de Verenigde Staten. Voor 75.000 dollar (omgerekend bijna 67.000 euro) kunnen studenten er een plekje krijgen. Dat meldt De Telegraaf. 

Dat de cursus zo populair, komt door het feit dat deelnemers denken dat de cursus een opstap is naar een topbaan en dat het zich later dus eenvoudig terug verdient. Big data-onderzoek wordt gezien als de heilige graal in marketingonderzoek om voor steeds meer afgebakende klantengroepen specifiek gewenste producten aan te raden.

Voor iedere plek op de cursus zouden zeker vijftien studenten strijden. De master in business analytics mikt gericht op studenten wiskunde, computerkunde en statistiek. De opleiding beweert dat het hiermee voldoet aan de enorme vraag naar hooggeschoolde statistici. Alleen in Silicon Valley is een geschat tekort van 15.000 programmeurs.

Ook in Nederland is er een tekort aan programmeurs. Een van de oorzaken die wordt genoemd is dat de opleidingen, zowel hbo als wo, slecht aansluiten op de vraag uit de markt. 

© Nationale Onderwijsgids