Logo_nhtv-internationaal-hoger-onderwijs-breda

De Academie voor Toerisme van NHTV Breda heeft de Thuiswinkel e-Academy certificaten "e-Marketing" en "e-Commerce” in ontvangst mogen nemen.  Tijdens de Webwinkel Vakdagen in MediaPlaza te Utrecht namen Hein van Oorschot, voorzitter van College van Bestuur, en Corné Dijkmans, management teamlid  van de Academie voor Toerisme en docent Online Marketing, vol trots de certificaten in ontvangst van Sophie van Rooij, Program Manager Thuiswinkel e-Academy. Dit meldt NHTV.

De Minor E- Travel  van de Academie voor Toerisme voldoet aan de hoge eisen en heeft daarom de certificaten e-Marketing en e-Commerce  in ontvangst mogen nemen. NHTV is de eerste HBO-opleiding in toerisme & recreatie die beide certificaten in ontvangst heeft mogen nemen en laat hiermee zien op  hoog niveau e-business onderwijs te verzorgen. Studenten die deze opleiding kiezen weten dat zij straks voldoen aan de toenemende digitale eisen die het bedrijfsleven stelt. Dit biedt betere kansen voor hen op de arbeidsmarkt. Ook is NHTV met het binnenhalen van deze certificaten in staat om nascholingen en bijscholingen te verzorgen voor degenen die reeds in dit vakgebied werkzaam zijn en die zich verder willen bekwamen.

E-Academy is een actieprogramma van Thuiswinkel.org en wil een brug slaan tussen het hoger onderwijs en het (online) bedrijfsleven. Het doel van de certificaten is te zorgen voor meer digitaal toptalent en e-business-professionals. De digitale vereisten die vanuit het werkveld worden gesteld nemen snel toe en goede medewerkers op het gebied van e-business zijn schaars.

Thuiswinkel.org heeft daarom een overzicht van competenties opgesteld, waaraan hbo en universitaire studenten zouden moeten voldoen om direct van meerwaarde te kunnen zijn als startend professional in dit dynamische en snel groeiende vakgebied. Met name in toerisme en recreatie neemt het aandeel online een zeer hoge vlucht: van alle online bestedingen die in Nederland gedaan worden is zo'n 35% gerelateerd aan toerisme en recreatie.

© Nationale Onderwijsgids