Normal_social_media

Snel en transparant communiceren in het onderwijs is in deze tijd van sociale media van groot belang. Daarom verzorgt de vereniging van openbare en algemeen toegankelijke scholen VOS/ABB een mediatraining die is toegespitst op onderwijsorganisaties. Dit meldt VOS/ABB op haar website.

Gebeurtenissen zoals een brand, een zedenincident, een fusie of sluiting van scholen kunnen een grote impact hebben op de leerlingen, docenten, ouders en de omgeving van de school. Communiceren met de pers kan in zo'n situatie lastig zijn. Om hierop voorbereid te zijn, geeft zelfstandig communicatieadviseur Ronald Brouwers een mediatraining. Hij pleit voor een snelle en transparante manier van communiceren. Dit voorkomt het ontstaan van geruchten en maakt de omgeving van de school meer betrokken. 'Controle houden op de crisis begint met controle houden op de communicatie', aldus Brouwers.
 
De mediatraining op donderdag 17 maart is volgeboekt. De volgende training in Woerden wordt gegeven op donderdag 7 april. Aanmelden hiervoor kan door een mailtje te sturen naar welkom@vosabb.nl onder vermelding van ‘Mediatraining 7 april’. Hierin moet in ieder geval naam, organisatie, aantal personen en het telefoonnummer vermeld worden. De mediatrainingen die VOS/ABB aanbiedt, zijn alleen voor leden.
 
© Nationale Onderwijsgids