Normal_ipad__tablet__onderwijs__docent__leerling__uitleg__ipad_onderwijs__digitaal

In de afgelopen maanden hebben De Maatschappij en Rabobank op diverse plaatsen in het land bijeenkomsten gehouden om ideeën te verzamelen voor een Perspectief voor Nederland. Tijdens deze debatten gaven een kleine 800 mensen, bewoners van dorpen en steden, bestuurders van gemeenten en verenigingen, ondernemers en vertegenwoordigers van onderwijs- en kennisinstellingen, hun persoonlijke visie op de verwachte en noodzakelijke ontwikkeling van Nederland tot 2025. Dat meldt De Maatschappij.

Het debat wordt geopend door Luuc Mannaerts, voorzitter van De Maatschappij (Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel). Na hem spreekt Wiebe Draijer, voorzitter van de Raad van Bestuur Rabobank en één van de initiatiefnemers van NL2025, die zijn perspectief op Nederland zal schetsen.

De resultaten van die regionale bijeenkomsten vormen op zaterdag 21 november bij de Rabobank in Utrecht het uitgangspunt voor een landelijk debat waarin het Perspectief voor Nederland gestalte krijgt als concreet plan met concrete acties. Diverse invalshoeken worden hierin belicht, zoals geopolitieke ontwikkelingen, klimaatverandering, zorg en onderwijs.

Aan het debat wordt meegewerkt door Peter van Lieshout, hoogleraar Maatschappijwetenschappen aan de Universiteit Utrecht en Ab van der Touw, CEO van Siemens Nederland. Beiden zullen hun visie geven op het Perspectief voor Nederland. Het eindrapport wordt aangeboden aan de Tweede Kamerleden Jan Vos (PvdA) en Ronald Vuijk (VVD).

© Nationale Onderwijsgids