Normal_rss_entry-18769

(ANP) - Microsoft heeft samen met dochterbedrijf Mojang en Code.org een online-introductie tot computerprogrammeren aan de hand van het spel Minecraft gelanceerd. De handleiding richt zich op kinderen van zes jaar en ouder, maar kan ook door volwassenen gevolgd worden.

De gratis tutorial is online gezet ter gelegenheid van de jaarlijkse Hour of Code, een wereldwijde campagne om participatie op het gebied van computerwetenschappen te bevorderen. 

De online-handleiding aan de hand van Minecraft staat op de website https://www.code.org/mc. De lezer krijgt via video's en puzzels een introductie tot de codering die het spel gebruikt en kan daarna zelf aan de slag in een 2D-omgeving. "We willen met dit project de creativiteit van de volgende generatie aanwakkeren op een leuke manier die gericht is op samenwerken", aldus Microsoft.

Partnerbedrijf Mojang is de maker van het razend populaire Minecraft, waarbij spelers een wereld maken van blokjes. Het bedrijf werd vorig jaar gekocht door Microsoft. Code.org zet zich in voor meer aandacht voor computers in het onderwijs.