Normal_leerling_docent_leerkracht

De Amsterdamse wethouder van Onderwijs, Simone Kukenheim, trekt nog eens 700.000 euro uit voor de leraren- en scholenbeurs van de gemeente. Met de beurs kunnen docenten cursussen volgen. De beurs is bij leerkrachten zo populair dat de wethouder extra budget vrij maakt om genoeg aanvragen te kunnen honoreren. Dit meldt het Parool.

De 700.000 euro gaat af van het het budget dat voor het laatste jaar van het programma bedoeld is. Dit doet de wethouder om nu geen docenten te hoeven teleurstellen. De beurs is beschikbaar voor leraren uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. Zij kunnen een bedrag tot 2000 euro per jaar aanvragen voor bijscholingscursussen, zoals een training omgaan met hoogbegaafde kinderen of het bespreekbaar maken van de Holocaust. Scholen kunnen ook als geheel een aanvraag indienen voor een bedrag tot 90.000 euro per instelling.

De komende vier jaar moet 40 procent van alle Amsterdamse leraren een beurs krijgen van de gemeente. De gemeente heeft daarvoor in totaal 26 miljoen euro apart gezet. Kukenheim is blij dat dit eerste jaar al zo veel leraren een aanvraag hebben gedaan voor de beurs. “Het is prachtig om te zien dat zo veel leraren en scholen komend jaar aan hun eigen professionalisering kunnen werken”, aldus de wethouder. In totaal gaat het om 1242 docenten en 125 scholen die dit jaar geld krijgen voor bijscholing, dat komt neer op zo'n 17 procent.

© Nationale Onderwijsgids