Normal_werk_werkzoekende_werkloos_arbeidsmarkt_solliciteren_vacatures

Zaterdag 12 september wordt voor de tweede keer 'Boost Your Future' georganiseerd. Het evenement is bedoeld voor jongeren uit Den Haag en omgeving die werk zoeken, terug naar school willen of hun carrièrekansen willen vergroten. Dat meldt gemeente Den Haag.

Boost Your Future helpt jongeren niet alleen zichzelf te ontwikkelen en de juiste opleiding te kiezen, maar ook een netwerk op te bouwen. Op het evenement kunnen de jongeren met potentiële werkgevers in gesprek, workshops volgen en advies krijgen over opleidingen. Bij het onderdeel 'So You Think You Can Work' maken jongeren via een pitch kans op een leerwerkplek bij de gemeente. Naast potentiële werkgevers zijn ook onderwijsinstellingen aanwezig die jongeren helpen terug te gaan naar school.

In 2014 bezochten meer dan 1000 jongeren de beurs. Ruim 800 van hen zette er ook een concrete stap richting opleiding of werk. Meer dan 100 jongeren hebben dankzij Boost your Future al een baan gevonden. Boost Your Future wordt georganiseerd door gemeente Den Haag in samenwerking met scholen, stichtingen en bedrijven. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen actief deelneemt aan de maatschappij. Het doel van de gemeente is om voor 2019 minstens 5000 jongeren naar werk of school te begeleiden.

© Nationale Onderwijsgids