Normal_copyright_stockfreeimages_leerling_studie_lezen_leren_huiswerk

Op 5 november in Groningen wordt de conferentie Taal en lezen: 'wat werkt echt?' georganiseerd voor het primair onderwijs. Op de conferentie die georganiseerd wordt door NHL-ECNO worden door deskundigen diverse masterclasses en workshops gegeven. Dat meldt NHL-ECNO.

De eerste masterclass op de conferentie wordt gegeven door Wim van den Broeck van de faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel. De masterclass gaat over goed leesonderwijs voor alle leerlingen, een pleidooi voor de kracht van onderwijzen. De tweede masterclass wordt gegeven voor Paul van den Broek, hoogleraar aan de Universiteit van Leiden. Zijn masterclass gaat over teksten waar je van leert of hoe leren kinderen van teksten?

Er worden negen workshops georganiseerd, waaronder 'begrijpend lezen in samenhang met mondelinge taal en schrijven' en 'opbrengstgericht werken met jonge kinderen? Hoezo?' De conferentie is bestemd voor onder meer leerkrachten basisonderwijs, interne begeleiders, remedial teachers, middenmanagers, ambulante begeleiders en schoolleiders. De kosten voor deelnemen aan de conferentie zijn 225 euro per deelnemer. Op nhl.nl is meer informatie over de conferentie te vinden.

© Nationale Onderwijsgids