Logo_tu_d_line_p1_color
Op 24 september 2015 wordt er een openingsworkshop georganiseerd over de Delftse neutronenpoederdiffractometer PEARL. De workshop wordt gehouden bij het Reactor Instituut Delft. Geïnteresseerden kunnen zich tot 10 september aanmelden. De officiële opening van PEARL vindt tijdens de workshop plaats. Dit meldt de NWO. 
Sinds enkele maanden is de PEARL in werking. Poederdiffractie is een techniek die dagelijks door chemici, natuurkundigen en biologen gebruikt wordt. De atomaire kristalstructuren van stoffen kan door middel van deze techniek onderzocht worden. Bij neutronen poederdiffractie wordt gebruik gemaakt van moeilijk te generen neutronen. Deze neutronen kunnen alleen gemaakt worden in de speciale onderzoeksreactoren van Delft en Petten. Bij neutronenpoederdiffractie is het mogelijk om het verschil tussen isotopen en atomen te zien, terwijl deze deeltjes hetzelfde lijken bij gebruik van röntgenstraling. Ook maakt neutronenpoederdiffractie het mogelijk om magnetische momenten en structuren van atomen te zien. 
 
Op 24 september kunnen geïnteresseerden nader kennismaken met dit worldclass instrument. Er wordt een workshop gehouden over PEARL in het Reactor Instituut Delft. Eregast van de workshop is Hugo Rietveld. Rietveld is de wetenschapper achter de analyse techniek van diffractiedata. Meer informatie vindt u op pearl.tudelft.nl. 
 
© Nationale Onderwijsgids