Normal_computer_industry_entrepreneur_workshop

Vanaf 10 september start de gemeente Eindhoven een nieuwe ronde van De Tafel van Eén-gesprekken. De Tafel van Eén is een tafelgesprek tussen vrouwen die geen werk hebben, maar wel (weer) graag aan de slag willen en moeite hebben om aan een betaalde baan te komen, een opleiding of vrijwilligerswerk. Zeven weken lang komen de deelnemers een ochtend bij elkaar om met elkaar te praten over vragen als ‘Wat wil ik nou echt?’ en ‘Hoe kan ik dat bereiken?’. De gesprekken zijn specifiek bedoeld voor vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt omdat zij bijvoorbeeld geen of een lage opleiding hebben. Dit meldt gemeente Eindhoven.

In groepen van zes, waarvan één vrouw optreedt als buddy, gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Het doel is om de vrouwen zelf te laten ontdekken wat ze willen en elkaar te inspireren. De laatste drie gesprekken hebben het thema lef, netwerken en plannen waarin de stap naar concrete plannen wordt gemaakt. De partners van het project geven praktische informatie over betaald werk en vrijwillgerswerk, cursussen, opleidingen of het opzetten van een eigen bedrijf. Aan het project werken onder meer mee het Vrijwilligerspunt Eindhoven, het Summa College, project Eigen Kracht en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK).

De nieuwe serie gesprekken voor De tafel van één start op donderdag 10 september van 9.30 – 11.30 uur in Het Buurtkantoor, Bloemfonteinstraat 62, Doornakkers. De volgende gesprekken zijn op 17 en 24 september, 1, 8, 15 en 22 oktober. Meedoen is gratis. Meld je aan bij Willemien Schwan, via w.schwan@eindhoven.nl, (040) 238 5056 of (06) 412 64 717.

© Nationale Onderwijsgids