Nieuwe editie van GLOW UP! gaat maandag van start

Op 14 februari start een nieuwe lichting jongeren met het GLOW UP! programma. Maatje worden, helpen in een voedseltuin of eropuit met mensen met een beperking. Bij GLOW UP! gaan jongeren vrijwilligerswerk doen of een eigen project opzetten. Dit meldt de gemeente Rotterdam. 

Met het gratis trainingsprogramma GLOW UP! kunnen jongeren tussen de 18 en 27 jaar een half jaar bij verschillende maatschappelijke organisaties aan de slag. Het programma helpt hen het verschil te maken tussen 'niet weten wat ik wil' en 'eindelijk gevonden wat ik wil'.

Vrijwilligers 

Tijdens het traject gaan de jongeren aan de slag met hun eigen talenten, vaardigheden en passies. Hoe kunnen zij het beste uit zichzelf halen én iets goeds doen voor de maatschappij? Samen met een persoonlijke coach en een groep jongeren gaan ze dit avontuur aan. Na een intake worden jongeren aan een maatschappelijke organisatie gekoppeld. Daar gaan zij ongeveer 16 uur per week aan de slag met vrijwilligerswerk of een eigen project. De rest van de uren gaan ze aan de slag met trainingen, workshop en andere vormen van zelfontwikkeling.

Loopbaancoach

GLOW UP! heeft twee programma’s waar jongeren uit kunnen kiezen. Tijdens het programma Impact Ondernemen krijgen zij een half jaar lang workshops, trainingen en coaching rondom bijvoorbeeld sociaal ondernemen en zelfontwikkeling. En met het Do good & Feel good programma gaan ze zich meer focussen op hun persoonlijkheid en kwaliteiten. Ze worden geholpen door een loopbaancoach bij het nadenken over hun toekomst en ontwikkelen zichzelf en hun vaardigheden. Bij beide programma’s zetten zij zich vrijwillig in voor mede-Rotterdammers en de stad.

In het najaar start er opnieuw een groep jongeren en kunnen zij zich weer aanmelden. Op de website worden data van informatiebijeenkomsten gepubliceerd die vanaf de zomer worden georganiseerd. Tijdens de bijeenkomsten kunnen jongeren het GLOW UP! programma ervaren, kennis maken met de methode, de sfeer, de trainingen en ontmoeten ze de andere Rotterdamse jongeren en bedrijven. Wilt u voor die tijd meer weten over GLOW UP!? Neem dan contact op.

Door: Nationale Onderwijsgids