Logo_download__1_

Balans, een vereniging voor ouders van kinderen met leer- en gedragsstoornissen, zoals ADHD, dyslexie en PDD-NOS, organiseert in 2015 het kennissymposium 'Waarom doe je zo? Jongeren met leer- en gedragsstoornissen in de puberteit'. Centraal staat normaal en abnormaal gedrag in de puberteit. Dit meldt Balans. 

De puberteit gaat normaal gesproken al vaak gepaard met strubbelingen. Voor kinderen die een leer- of gedragsstoornis hebben is de puberteit echter anders dan voor andere tieners. Op het symposium 'Waarom doe je zo? Jongeren met leer- en gedragsstoornissen in de puberteit' wordt gesproken over het gedrag dat jongeren met leer- of gedragsstoornissen vertonen. Wat is 'normaal' gedrag en welk gedrag wordt veroorzaakt door de aandoening?
 
Ouders, leerkrachten en zorgprofessional krijgen tijdens het symposium inzicht in hoe zij invloed kunnen uitoefenen op het gedrag van pubers. Gesprekstechnieken om in contact te komen met de jongeren komen aan bod. Ook wordt er stilgestaan bij veel voorkomende problemen, zoals het risico op verslaving bij jongeren die ADHD hebben. Er worden hier lezingen over gegeven. Onderwerpen van de lezingen zijn onder meer zorg en onderwijs, het sociale brein van de puber, angst, depressie en de puberijsberg. 
 
Het symposium vindt plaats op 9 oktober 2015, in het Beatrix Theater in Utrecht. Geïnteresseerden kunnen zich via balansdigitaal.nl aanmelden. Balans biedt mensen die voor 1 juli boeken vroegboek-korting. 
 
© Nationale Onderwijsgids