Normal_boeken_leesboeken_leerboeken_boek

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) heeft de stichting Itomtaal aangeboden om het cursusmateriaal van I'M OK, de online basisopleiding voor ondernemers, te gebruiken voor de cursus 'ondernemerschap voor allochtonen'. Itomtaal verzorgt al langere tijd taalcursussen NT2 voor inburgering en staatsexamens en is onlangs in de gemeente Emmen gestart met een project om 11 deelnemers op te leiden tot ondernemer. Dit meldt IMK. 

Een jaar lang zal de opleiding kosteloos gebruik mogen maken van het online opleidingspakket van IMK. Na afloop van het traject zal door middel van feedback van cursisten en een evaluatie met Itomtaal worden bekeken of en waar het opleidingsmateriaal aangevuld of aangepast dient te worden. stichting Itomtaal heeft IMK benaderd met de vraag of zij het materiaal mochten gebruiken in de klassikale ondernemersgerichte lessen. IMK heeft toegestemd met het verzoek.

De 11 deelnemers in Emmen hebben net de aanloopfase in hun taalcursus afgewikkeld. Na een screening zijn bij de groep toetsen afgenomen om het taal- en rekenniveau vast te stellen. Het echte lesgeven is begonnen. De deelnemers zullen twee keer per week bij elkaar komen om lessen te volgen. 

© Nationale Onderwijsgids