Logo_download__5_

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) organiseert op 24 juni het mini-congres Media? Gewoon opvoeden. Kinderen van alle leeftijden gebruiken tegenwoordig dagelijks media. De vragen die ouders, docenten en andere medeopvoeders hebben over mediagebruik en -opvoeding staan centraal op het congres. Ook lanceert het NJi de Toolbox Mediaopvoeding. Dit meldt het NJi. 

Met de Toolbox Mediaopvoeding: Media? Gewoon opvoeden! kunnen beroepskrachten een gefundeerd antwoord geven op opvoedvragen van ouders over het mediagebruik van kinderen van 0 tot 18 jaar. Tijdens het congres wordt de toolbox aangeboden aan een vertegenwoordiger van het ministerie van VWS.  Het ministerie van Volksgezondheid heeft het mogelijk gemaakt om de toolbox te ontwikkelen. Beroepskrachten uit het onderwijs en de opvoedondersteuning kunnen door middel van een totaaloverzicht met factsheets, tips en adviezen die gebaseerd zijn op actuele wetenschappelijke kennis een gefundeerd antwoord kunnen geven op opvoedvragen van ouders.

Op het congres, dat bedoeld is voor professionals en managers in de opvoedondersteuning, onderwijs en gemeenten, staan mediaopvoedvragen centraal. Voor de kinderen van tegenwoordig is mediagebruik de normaalste zaak van de wereld. Dit stelt ouders en docenten wel eens voor vragen, aangezien zij zelf niet met de uitgebreide technologische mogelijkheden opgegroeid zijn. Er zullen onder meer lezingen verzorgd worden door professionals uit het mediabeleid, mediawijsheid, pedagogiek, onderwijs en opvoedondersteuning. Tijdens een interactief programma wordt met de congresdeelnemers het gesprek aangegaan over mediaopvoeding en het belang van een goede ondersteuning door professionals.

Het congres wordt georganiseerd op 24 juni van 13.00 uur tot 17.30 uur te Utrecht. Aanmelden kan via de website www.nji.nl. 

© Nationale Onderwijsgids