Normal_hoogbegaafd_2

Het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling organiseert regionale bijeenkomsten over Passend Onderwijs voor begaafde leerlingen. Deze middagconferenties zijn voor zowel primair als voortgezet onderwijs. Tijdens de conferenties komen bezoekers meer te weten over passend onderwijs en (hoog)begaafdheid. Dit meldt het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling (slo).

De conferenties worden geopend met de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van passend onderwijs voor begaafde leerlingen. Daarna kunnen deelnemers kiezen uit een vijftal workshops over verrijkend onderwijs, op het gebied van stimulerend signaleren, differentiëren en doelgericht werken aan vaardigheden. Ook zijn er uitwisselingssessies over passend onderwijs voor begaafde leerlingen en worden er regionale praktijkvoorbeelden uit primair en voortgezet onderwijs gedeeld.

In de pauze kunnen de deelnemers netwerken en informatie uitwisselen met collega's uit de eigen regio. De bijeenkomsten vinden plaats in juni, oktober en november. Een overzicht van de aangeboden bijeenkomsten in elke regio is te vinden op de website, hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden.

© Nationale Onderwijsgids