Normal_ouders_scheiding_gescheiden

Op dinsdag 26 mei geeft de landelijke oudervereniging Balans in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) een lezing over echtscheidingen bij kinderen met gedragsproblemen. De lezing wordt gegeven door Yolande de Best, familiemediator, pedagoog en KIES-coach. Dit meldt Balans Digitaal.

“Bij een scheiding raken kinderen per definitie in de war. Het doel veel met een kind en het moet ook nog eens wennen aan een nieuwe structuur en het wisselen tussen verschillende gezinsculturen. Voor een kind met autisme of ADHD is dat allemaal nog veel moeilijker. Zo'n kind gedijt bij structuur en die wordt juist voortdurend overhoop gegooid. Zelfs al heb je goede afspraken gemaakt”, zegt De Best. De familiemediator heeft zich verdiept in de gevolgen van een scheiding voor kinderen met ADHD, om te kijken of dat goed geregeld kan worden voor gezinnen en kinderen.

De lezing wordt gehouden op 26 mei in De Bilt. De lezing begint om 19.30 uur. Leden van Balans, NVA en Impuls/Woortblind kunnen de lezing gratis bijwonen. Niet-leden betalen per ticket vijftien euro. Aanmelden kan hier.

© Nationale Onderwijsgids