Logo_o3aftixq

In juli vindt bij de Haagse Hogeschool de derde Haagse Vredesconferentie plaats. De conferentie wordt gehouden voor studenten die zich willen bezighouden met betere ideeën over vrede en humanitair recht. De hbo-instelling heeft een essaycompetitie uitgeschreven voor studenten die deel willen nemen aan de conferentie. De 100 beste essayisten worden uitgenodigd. Dit meldt de Haagse Hogeschool.

In 1899 en 1907 vonden twee internationale vredesconferenties plaats in Den Haag. De derde conferentie zou in 1915 plaatsvinden maar ging niet door om het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. De Haagse Hogeschool zal nu alsnog de derde conferentie organiseren van woensdag 1 juli tot en met vrijdag 3 juli 2015.

Studenten die deel willen nemen aan de conferentie kunnen een uitnodiging bemachtigen met het schrijven van een essay. De essays moeten of een voorstel uiteenzetten voor het versterken van humanitair recht zoals de Conventies van Geneva of voorstellen voor het effectiever onderhouden van vrede door de United Nations Council en regionale organisaties. Studenten kunnen hun essay voor zondag 19 april insturen via het registratieformulier. Honderd studenten die de beste essays schreven worden uitgenodigd voor de conferentie.

Voor studenten uit ontwikkelings- en conflictgebieden zijn een beperkt aantal reisbeurzen beschikbaar. De geselecteerde studenten krijgen gratis toegang tot de conferentie inclusief onderdak en maaltijden. Meer informatie over de vredesconferentie is te vinden op de website van de Haagse Hogeschool en de Facebookpagina.

© Nationale Onderwijsgids