Logo_uwv_logo

Uit onderzoek van UWV blijkt een dreigend tekort aan gekwalificeerd IT-personeel, met name op hoger beroepsniveau. Vanwege de grote hoeveelheid werklozen besloten UWV en Quint Wellington Redwood om werkzoekende cliënten van het UWV kosteloze IT-trainingen aan te bieden. Dit meldt Quint Academy. 

Quint Wellington Redwood is een onafhankelijk adviesbureau dat zich richt op adviezen en opleidingen op gebied van het optimaliseren van IT intensieve processen. Alle opleidingen van Quint staan open voor de deelnemers aan het programma van UWV en Quint, zoals trainingen op het gebied van IT-Servicemanagement, Lean IT en Project Management. Per opleidingssessie zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in het programma kunnen zich in overleg met hun UWV-adviseur en op basis van een passend CV en motivatie aanmelden. Omdat er verder geen kosten zijn verbonden aan het volgen van de cursussen, is er extra aandacht voor de selectie van de kandidaten.

“Deze sector ontwikkelt zich razendsnel. Het is daarom van belang om te investeren in instroom en opleiding van werknemers. Daarbij biedt de IT-sector ook instroomperspectief voor mensen in de WW, mits zij voldoende op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen”, aldus UWV-onderzoeker Kees van Uitert.

© Nationale Onderwijsgids