Normal_mishandeling_kind_peuter_verdriet_angst

De Wijchense gemeenteraad organiseert op donderdag 26 februari een open debat over kindermishandeling. De vraag die centraal staat is: wat moet een jeugdleider bij een vereniging doen als het vermoeden bestaat dat een kind mishandeld wordt? Alle verenigingen zijn uitgenodigd. Dit meldt de Gelderlander.

Er zijn twee sprekers uitgenodigd om een presentatie te geven op de avond. Yvonne Matser-Van 't Oever onderzocht het verband tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld. Zij zal spreken tijdens de bijeenkomst. Ook zal Titia Blankstein, directeur van school voor speciaal basisonderwijs De Bolster, iets vertellen. 
 
Er is in de regio een nieuw meldpunt voor alle vormen van huiselijk geweld van start gegaan: het Veilig Thuis Gelderland-Zuid-meldpunt. De start van dit nieuwe meldpunt is de aanleiding voor het debat. "De voorzitters van de gemeenteraadsfracties willen in gesprek met de verenigingen", zegt Linda Berendsen, griffier van de gemeente Wijchen. "Herkennen de mensen binnen de clubs signalen van kindermishandeling en weten ze naar wie ze toe moeten stappen als ze er mee te maken krijgen?"
 
© Nationale Onderwijsgids