Infiormatiemarkt tijdens de voorlichtingsdag Studie, Stage, Werk & Reizen Buitenland te Maastricht

Komende zaterdag 13 december vindt in Maastricht de Regionale Voorlichtingsdag "Studie, Stage, Werk & Reizen Buitenland" plaats. Op deze dag kunnen scholieren en studenten uit Midden- en Zuid-Limburg terecht met vragen over een mogelijke buitenlandervaring. De dag bestaat uit een informatiemarkt en presentaties. Dit meldt Stichting Wereldwijzer.

De voorlichtingsdag bestaat uit een uitgebreide informatiemarkt, waar scholieren en studenten met vragen terecht kunnen bij meer dan twintig organisaties en instellingen. Zo zijn hier WilWeg (Nuffic) aanwezig met informatie over studiebeurzen en DUO met informatie over studiefinanciering. Ook onderwerpen als taalreizen, au-pair- en vrijwilligerswerk in het buitenland en de subsidiemogelijkheden vanuit de overheid en studiebeurzen komen aan bod. Naast deze informatiemarkt worden informatieve presentaties gehouden en is het mogelijk deel te nemen aan workshops. Ook lopen oud-scholieren en oud-studenten rond om te vertellen over hun eigen buitenlandervaring.

Steeds meer scholieren en studenten vinden het belangrijk om ervaring op te doen in het buitenland. Voor op het cv, maar ook als een stuk levenservaring, wat altijd bij je blijft en je leven 'rijker' maakt. Ook de Nederlandse overheid vindt het belangrijk dat Nederlandse jongeren ervaring opdoen in het buitenland. Zo zijn er vele subsidiemogelijkheden om als jongere in het buitenland te studeren, stage te lopen of vrijwilligerswerk te doen, waarbij de Nederlandse overheid een groot deel van de reiskosten vergoedt. De infodag is een initiatief van Erasmus Student Network, PLUS Taalreizen, Stichting Wereldwijzer, Travel Active en Zomerjobs.nl.

Toegang voor deze dag is gratis. De voorlichtingsdag vindt plaats in het Amrâth Grand Hotel de l'Empereur 
(tegen over het centraal station van Maastricht). Voor meer informatie en om je aan te melden, ga je naar www.wereldwijzer.nl/ssrmaastricht.

© Nationale Onderwijsgids