Begin oktober ontvingen 7 cursisten de eerste diploma’s in ons land van het internationaal erkende certificaat ‘Passiefhuis vakman’.

Op 11 november start in Ede de driedaagse opleiding Passiefhuis Vakman. De cursus is bestemd voor wie energieneutraal bouwt of renoveert in de bouwuitvoering als vakman, aannemer of installateur. De opleiding van het Passiefhuis Instituut is voor de Nederlandse markt vertaald en aangepast en wordt gegeven door stichting KERN. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat passiefhuis vakman.

De cursusdagen zijn 11, 12 en 18 november. Op dag 1 staat de interdisciplinaire basis centraal van de passiefhuis-methode. Op dag 2 kiest de cursist voor de specialisatie installatie met bijvoorbeeld verdieping in passiefhuisventilatie, of de bouwkundige kant met verdieping in isolatietechniek en de daarbij behorende bouwfysica. In de middag worden twee passiefhuisprojecten bezocht. Op dag 3 wordt de gekozen specialisatie verder behandeld, zijn er demonstraties en wordt de cursus afgerond. Het examen vindt zaterdagochtend 22 november plaats. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat passiefhuis vakman. De opleiding kost € 650,- en het examen € 250,-. Cursuslocatie is Ede. Meer informatie en aanmelden op www.stichtingkern.nl 
 
De cursus van het Passiefhuis Instituut wordt in tientallen landen gegeven aan aannemers, installateurs en andere professionals in de uitvoerende bouw. De cursus is voor de Nederlandse markt vertaald en aangepast door vereniging DNA in de Bouw en wordt gegeven door de nieuwe stichting KERN, die hiervoor is opgericht door DNA. 
 
© Nationale Onderwijsgids