Normal_foto_kennisweken

Tijdens de komende herfstvakantie staat het thema ‘Reizen door de Ruimte’ centraal bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Van zaterdag 11 tot en met zondag 26 oktober houdt Aviodrome in samenwerking met het Nationaal Ruimtevaart Museum de Kennisweken. Bezoekers komen alles te weten over het reizen door de ruimte in het verleden, nu en in de toekomst.

Kinderen van 7 tot en met 13 jaar kunnen aan de hand van een vragenlijst kennis opdoen en proefjes uitvoeren op het gebied van ruimtevaart en astronomie. Aan de hand van experimenten met  marshmallows wordt bijvoorbeeld duidelijk wat er met het menselijk lichaam gebeurt als het zich in een vacuüm bevindt. Bij een goed resultaat ontvangen de deelnemers het diploma ‘Ruimtereiziger’. Voor de allerkleinste bezoekers zijn er kleurplaten. Ook kan er met het hele gezin ‘ruimtevaart-memory’ worden gespeeld.

Daarnaast is er voor kinderen de ‘Ruimtestappentocht’ waarbij ze antwoord krijgen op de vraag hoe ver de planeten bewegen van de zon. Tijdens de Kennisweken is er ook aandacht voor beroemde ruimtereizen, zoals de eerste vlucht van Yuri Gagarin in 1961 en de vluchten met het internationale ruimtestation ISS. Ook de toekomstige vluchten voor particulieren van onder meer het Nederlandse bedrijf XCOR Space Expedition worden belicht. Daarnaast komen de plannen van de Nederlandse onderneming MarsOne om op Mars een kolonie te stichten aan de orde.

Aviodrome is tijdens de herfstvakantie dagelijks geopend van 10.00  tot 17.00 uur.

© Nationale Onderwijsgids