Normal_normal_en-wie-ben-jij-detail

Kinderen hebben regelmatig vragen over hun afkomst en familiegeschiedenis. Yvonne Droogh, systeemtherapeut bij i-psy Rotterdam, kind, jeugd & gezin, schreef een kinderboek over dit onderwerp. Het boek ‘En wie ben jij?' helpt kinderen met het versterken van hun eigen ik. Dat meldt i-psy.

Het boek gaat over Sabri. Hij vertelt wie hij is, waar hij geboren is en waar zijn familie vandaan komt. Zijn achtergrond, zijn familie en alles wat hij belangrijk vindt heeft te maken met zijn identiteit. Met de vragen en opdrachten bij het verhaal van Sabri kunnen kinderen hun identiteit onderzoeken en ontwikkelen. Het is een ontdekkingstocht langs opa's en oma's, vriendjes en vriendinnetjes, school en gezin. De reis gaat naar verre landen, maar ook langs stad en platteland en de verschillende culturen binnen Nederland.
 
'En wie ben jij?' is een sympathieke methode waarmee kinderen antwoord kunnen krijgen op vragen over hun identiteit en zich bewust kunnen worden van wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Yvonne Droogh is transcultureel systeemtherapeut. Haar interesse en kennis liggen op het gebied van psychotrauma, identiteits- en migratievraagstukken.
 
© Nationale Onderwijsgids