Philip Freriks

Op zondag 7 september, de laatste dag van de tentoonstelling Seurat, Meester van het pointillisme, organiseert het Kröller-Müller Museum om 14.00 uur een lezing door Philip Freriks. Titel van de lezing is Georges Seurat, microbioloog van de schilderkunst, vrij naar een uitspraak van Guillaume Apollinaire. De lezing is gratis toegankelijk voor iedereen met een geldig entreebewijs.

Philip Freriks heeft op de openingsdag van de tentoonstelling op 22 mei, in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander, een lezing gehouden over Georges Seurat en zijn leven in Parijs. De lezing was een groot succes en wordt daarom nogmaals in een uitgebreidere versie gegeven. De tentoonstelling heeft alleen maar lovende recensies ontvangen. Inmiddels hebben zo’n 140.000 bezoekers de tentoonstelling gezien.
 
Rondom de tentoonstelling zijn er verschillende activiteiten in het museum. Op 16 en 30 augustus zijn het museum en de beeldentuin ’s avonds geopend en is er om 19.00 uur een concert in Franse sferen: op 16 augustus treedt Camadou op en op 30 augustus Sterre Konijn. Bezoekers kunnen een eigen picknick meenemen of gebruik maken van de catering in museum en beeldentuin. Meer informatie staat op de website: www.krollermuller.nl/seurat. 
 
© Nationale Onderwijsgids