Normal__cid_a6900ebef60c4a7db5d5a1d37bfecdd5_fleurpc
Project Preventie Seksuele Intimidatie (PPSI) organiseert jaarlijks speciaal voor externe vertrouwenspersonen werkzaam voor alle onderwijssectoren de studiedag X-factor: Excellent door de praktijk! Dit jaar staan actuele ontwikkelingen, professionaliteit van het vertrouwenswerk en het uitwisselen van ervaringen centraal. Dit meldt de Stichting School en veiligheid. 
 
Anti-pestwet
Tijdens het interactieve ochtenddeel van het programma gaat de aandacht uit naar de rol en positie van de externe vertrouwenspersoon in het kader van de nieuwe Wet sociale veiligheid in het onderwijs – ook wel anti-pestwet genoemd. Deze wet wordt naar verwachting in het schooljaar 2015/2016 van kracht. Vragen als ‘Wat verandert er voor mij door deze nieuwe wet?’, ‘Met wie ga ik samenwerken bij pestklachten?’ en ‘Hoe ga ik met deze veranderingen om in de praktijk?’ komen aan bod. 
 
Schoolcultuur
In het middagprogramma ligt de focus op de schoolcultuur in relatie tot de sociale veiligheid. Daarbij komen vragen aan bod als ‘Wat zie ik in de school als het om sociale veiligheid gaat?’, ‘Hoe gaan leerlingen en collega’s met elkaar om?’ en ‘Wat doe ik met deze informatie als vertrouwenspersoon als het gaat om beleidsadvisering en preventieve activiteiten?’
 
Naast actuele informatie en praktische handvatten biedt deze dag de deelnemers de gelegenheid om collega’s te ontmoeten en kennis en ervaringen te delen met andere externe vertrouwenspersonen.
 
Het evenement wordt gehouden op 9 oktober 2014 van 10.00 tot 16.00 uur. De locatie is Woudstede bij Utrecht-Lunetten. Voor meer informatie klik hier.
 
© Nationale Onderwijsgids