Logo_zuyd_hogeschool_logo

Zuyd Hogeschool in Heerlen organiseert vanaf 1 juli een zomerschool voor studiekiezers. Studenten die willen overstappen en scholieren van de middelbare school komen tijdens de bijeenkomsten van de summerclasses 'Weet wat je kiest' meer te weten over hun eigen interesses en talenten en wat hun toekomstperspectieven zijn, zo meldt de hogeschool.

Tussen 1 juli en 17 juli organiseert Zuyd twee bijeenkomsten van 2,5 uur. Door (spel-)oefeningen te doen leren de deelnemers hun sterke en minder sterke kanten ontdekken. Dit laat zien wat voor persoonlijkheidstype de deelnemer heeft en welke opleiding daarbij past. De tweede bijeenkomst gaat in op de factoren die belangrijk zijn om de studie met succes af te ronden. Studenten van Zuyd Hogeschool zullen vertellen over hun ervaringen met hun studiekeuze en het studeren aan de hogeschool.

De kosten voor de zomerschool bedragen 149,- euro maar deelnemers die zich vervolgens inschrijven voor een opleiding bij Zuyd krijgen het bedrag terug. Aanmelden kan tot 25 juni bij het Kennis- en Informatiecentrum via mail of op telefoonnummer 088-9893000. De bijeenkomsten vinden plaats op de locatie van Zuyd Hogeschool aan de Nieuw Eyckholt 300 in Heerlen.

© Nationale Onderwijsgids