Logo_summer-school

De Leerstoelgroep Boekwetenschap en Handschriftenkunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA) organiseert samen met de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek de Summer School History of the Book in de laatste weken van augustus. Deelnemers kunnen zelf een programma samenstellen. Zo wordt bij de tentoonstelling Sterke Verhalen van Bijzondere Collecties een collegereeks aangeboden. Dit meldt de UvA.

Iedereen die geïnteresseerd is in boekgeschiedenis kan zich inschrijven voor de zomerschool. Deelnemers kunnen zelf een programma samenstellen van cursussen, workshops en colleges. Zo wordt een workshop aangeboden over de fotografie en vormgeving van kookboeken en een workshop over het boek in de handpersperiode.


Bij de tentoonstelling Sterke Verhalen die loopt van 24 juni tot en met 5 oktober wordt een volledige collegereeks aangeboden. De tentoonstelling brengt in beeld hoe verhalen zoals Assepoester, Gullivers Reizen en Faust tot op de dag van vandaag zijn overgeleverd. Speciale aandacht is er voor de zogeheten centsprenten zie belangrijk zijn geweest voor de verhaaltraditie. Tijdens de Summer School kunnen deelnemers colleges volgen over de tentoonstelling. Ook zijn er toverlantaarnvoorstellingen en een rondleiding over de tentoonstelling. Inschrijven kan per college.

De Summer School History of the Book loopt dit jaar van 18 tot en met 29 augustus. Inschrijven kan  via het formulier op de website van Bijzondere Collecties. Daar is ook het volledige programma te downloaden.


© Nationale Onderwijsgids