Normal_taal-2680___fotostudiowierd
Wethouder van onderwijs Elly van Wageningen heeft op woensdag aan 35 taalvrijwilligers het certificaat basistraining uitgereikt. De 35 nieuwe én ervaren taalvrijwilligers hebben de basistraining van Stichting Lezen en Schrijven met succes afgerond en zijn nu gediplomeerd om kwalitatieve taalondersteuning te bieden aan volwassenen die de Nederlandse taal niet (voldoende) machtig zijn. Dit meldt de Gemeente Lelystad.
 
Volwaardig mee kunnen doen
In Lelystad worden veel taallessen en andersoortige taalondersteuning aangeboden aan volwassenen die de Nederlandse taal niet (voldoende) machtig zijn. Deze volwassenen zijn anderstalig en/of laaggeletterd. Door het volgen van taallessen werken zij aan hun positie op de arbeidsmarkt en stellen zij zichzelf en hun kinderen in staat om volwaardig mee te doen in Lelystad. Al deze taallessen worden gegeven door vrijwilligers en komen samen in het samenwerkingsverband Huis voor Taal. De uitreiking van de certificaten vond plaats in het ‘Huis voor Taal’ in de Flevomeer Bibliotheek.
 
Vrijwilligers bieden kwalitatieve taalondersteuning
In de afgelopen maanden hebben 35 nieuwe en ervaren taalvrijwilligers een basistraining gevolgd van Stichting Lezen en Schrijven. Deze cursus stelt hen in staat om kwalitatieve taalondersteuning te bieden aan volwassenen. De taalvrijwilligers zijn verbonden aan SamenSpraak Lelystad, VVNL, Flevomeer Bibliotheek of Welzijn Lelystad, allen partners binnen Huis voor Taal. 
 
© Nationale Onderwijsgids