Logo Hanzehogeschool Groningen

Bij het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool Groningen vindt op dinsdag 1 juli het Job Festival plaats. Studenten kunnen hier kennis maken met werkgevers uit de regio en alvast solliciteren naar een baan of stageplaats. Tijdens de dag worden workshops aangeboden op het gebied van solliciteren, personal branding, netwerken en zijn er .diverse tracks met interessante keynote speakers. Dit meldt de Hanzehogeschool Groningen

Het Instituut voor Communicatie, Media & IT geeft hiermee een eerste impuls voor een betere aansluiting van recent afgestudeerden op de arbeidsmarkt. 
 
Studenten geven steeds vaker aan dat er een verbeterslag gemaakt kan worden in de begeleiding vanuit de opleiding richting de arbeidsmarkt. Tijdens het Job Festival krijgen studenten en alumni de gelegenheid om zich voor te bereiden op hun toekomstige carrière. 
 
Zo kunnen ze  persoonlijk kennismaken met werkgevers uit de regio. Grote werkgevers als Atos, IBM, RDW en Quintor geven acte de présence, maar ook middelgrote en kleine bedrijven uit het communicatie-, media-, en ICT-domein zijn aanwezig. Tijdens de hele dag worden workshops aangeboden op het gebied van solliciteren, personal branding, netwerken en zijn er diverse tracks met interessante keynote speakers.
 
Het Job Festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en Stenden Hogeschool. Bezoek aan het festival is gratis. Klik hier voor meer informatie en tickets. 
 
© Nationale Onderwijsgids