Laaggeletterdheid, Lezen, Schrijven

DALFSEN - De gemeente Dalfsen meent dat de laaggeletterdheid onder 3.000 van haar inwoners voor hen een drempel is om volwaardig deel te kunnen nemen aan de samenleving. Daarom stelt de gemeente een werkgroep in om deze problematiek aan te pakken. Dat meldt de Stentor.

De werkgroep heeft van het college van burgemeester en wethouders de taak gekregen de laaggeletterdheid in de gemeente op te sporen. "Het is misschien een ongemakkelijke waarheid om te moeten constateren hoe groot het probleem is. Des te meer een reden om er meer en lijvend aandacht aan te besteden", aldus wethouder Maurits von Martels.

De opsporing blijkt lastig te zijn, omdat veel mensen zich schamen voor hun laaggeletterdheid. De werkgroep bestaat inmiddels een half jaar en heeft nog geen laaggeletterde kunnen vinden. Toch hopen ze voor het eind van 2013 ongeveer 30 mensen die moeite hebben met lezen en schrijven op te sporen en een cursus van Deltion en Landstede aan te kunnen bieden om hen zo te voorzien van vaardigheden die nodig zijn voor de moderne maatschappij.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem