Study Vision Online logo

BILTHOVEN - Study Vision Online, een webbased studievaardigheidstraining voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, wordt sinds januari gebruikt op de eerste speciale partnerschool, het Insula College in Dordrecht.

Study Vision Online werd op deze school erg goed ontvangen. Zowel mentor als leerling hebben zich in de werelden gestort die Study Vision Online biedt en profiteren van de kennis die eruit voortkomt. Door het mentorendashboard wordt duidelijk weergegeven welke vaardigheden de leerling beheerst en wat zijn voortgang is met betrekking tot de verschillende studievaardigheden in deze training. De methode spreekt leerlingen erg aan. Zij kunnen thuis inloggen en daar zelfstandig aan de training werken. Dit voorkomt dat de school extra uren kwijt is aan begeleiding.

Study Vision Online was ook aanwezig tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in Utrecht. Het programma kreeg daar veel belangstelling van mentoren, coördinatoren en bestuursleden. Het overzicht van de vaarigheden van de leerling, dat wordt getoond in het mentorendashboard, was volgens de bezoekers een zeer waardevolle tool. Ook het feit dat niet alleen leerlingen die moeite hebben met school, maar ook leerlingen met goede resultaten direct bruikbare studievaardigheden aanleren, sprak veel onderwijsprofessionals aan. Een aantal coördinatoren, voornamelijk uit de bovenbouw, onderstreepte daarbij het belang van de methode door de brede toepassing ervan. Alle klassen en niveaus kunnen namelijk gebruikmaken van de training, iets dat tot nu toe nog ontbrak.

In de komende maanden wordt verwacht dat meer middelbare scholen gebruik gaan maken van Study Vision Online.

© Nationale Onderwijsgids / Study Vision Online