stichting Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening Midden-Drenthe, stichting welzijn midden-drenthe, educatiebank

BEILEN - De stichting Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening Midden-Drenthe zal binnenkort starten met de Educatiebank. Professionele docenten en lokale talenten kunnen zich daarop inschrijven als zij cursussen willen geven bij een van de zeventien Buurtacademies in de gemeente. Dat meldt De Krant van Midden-Drenthe.

In de dorpen binnen de gemeente worden de werkgroepen 'Buurtacademie' georganiseerd door vrijwilligers, die kijken naar de lokale wensen voor cursussen en workshops. Deze vrijwilligers gaan aan de hand van deze wensen op zoek naar mensen die verstand van het onderwerp hebben en bereid zijn hierover een cursus te organiseren.

Naast professionele leerkrachten, kunnen ook mensen uit de regio, die door werk of hobby veel kennis over bepaalde onderwerpen, zich inschrijven voor de Educatiebank. Zij kunnen dan worden ingezet voor cursussen over deze kennis. Alle kennis is daarbij welkom, zoals kennis over computers, koken of schrijfvaardigheid. Aan de Buurtacademies kunnen zij daarvoor een training volgen om hun capaciteiten in lesgeven te vergroten.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem