Mikado Gennep krijgt toestemming voor uitbreiding schoolgebouw

Mikado, de school voor speciaal onderwijs in Gennep, krijgt de beschikking over vier extra klaslokalen. Er is in de politiek een meerderheid gevormd waarmee de plannen eindelijk kunnen worden doorgezet. Voor dit project wordt twee miljoen euro gereserveerd, dat geld wordt ook gebruikt om een aantal aanpassingen te doen aan het huidige gebouw, aldus Het ED.

De leerlingen kunnen nu eindelijk opgelucht ademhalen, want jaren nadat het ze al beloofd werd, komen ze nu alsnog bij andere basisschoolleerlingen in één gebouw. Mikado liep eerder al eens nieuwe school mis. Dit kwam doordat de nieuwbouw bij de bouw te klein was. De oorzaak was dat de onderwijsinstelling er onverwacht ineens enorm veel leerlingen bij kreeg. Daardoor moest Mikado het de afgelopen jaren doen met een oud schoolpand dat vroeg of laat gesloopt zou worden.

Sceptici binnen de politiek 

Vier jaar later kunnen de verbouwingsplannen eindelijk worden gerealiseerd. Een meerderheid van de politieke partijen is erg enthousiast over de nieuwe plannen, maar er zijn ook een aantal minder enthousiaste partijen. Het CDA en de VVD vragen zich beide af of het wel verstandig is om twee miljoen euro te reserveren voor dit project. Zij vragen zich af of er geen goedkopere alternatieven zijn. Deze partijen houden extra veel rekening met de andere renovatieplannen binnen deze gemeente, waaronder de nieuwbouw en renovatie van een nieuw zwembad.

Maar de meerderheid vindt juist dat belofte schuld maakt. Er is jaren geleden beloofd om de kinderen van het speciaal onderwijs allemaal zoveel mogelijk naar dezelfde school te laten gaan. De meerderheid vindt dat daar eindelijk eens naar gehandeld moet worden. Het zal alleen nog wel even duren voordat de kinderen daadwerkelijk in één schoolgebouw te vinden zijn. De verwachting is dat het project na de zomervakantie van 2025 is afgerond.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema