Podcast over actuele staat van het onderwijs gehost door jarige SKC

De Amsterdamse Stichting voor Kennis en sociale Cohesie (SKC) presenteert ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan een serie van zes podcastuitzendingen over de kansen(on)gelijkheid in het Nederlandse onderwijs. In de SKC Onderwijspodcast zijn o.a. te gast de Amsterdamse wethouder onderwijs, jeugdzorg en armoedebestrijding Marjolein Moorman, auteur en publiciste Aleid Truijens, programmamaker Karim Amghar, schoolleider Audrey Rajcomar en demissionair minister Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf. Dat meldt STARTPR.

Onder leiding van journalist Paul van Liempt praten 12 onderwijsspecialisten, 2 aan 2 in zes wekelijkse afleveringen op donderdagen over onder andere het Nederlandse onderwijssysteem, de segregatie in het onderwijs en de staat van het MBO. In elke aflevering wordt een vraag van een SKC-leerling aan de gasten voorgelegd en besproken. De uitzendingen starten op donderdag 21 maart en zijn te beluisteren via de bekende podcastkanalen Spotify, Google en Apple Podcast.

Onderwijskansen van Amsterdamse kinderen versterken 

Stichting voor Kennis en sociale Cohesie (SKC) zet zich al 25 jaar in om de onderwijskansen van Amsterdamse kinderen te versterken. SKC-directeur Reda Belkadi (zelf ook te gast tijdens een van de podcastuitzendingen) had gehoopt dat zijn stichting na 25 jaar overbodig zou zijn. “Wij constateren dat de kansenongelijkheid in het onderwijs alleen maar toeneemt, vooral voor de kinderen die opgroeien in minderbedeelde omgevingen”, aldus Belkadi. Tijdens de podcastuitzendingen komen onderwijsspecialisten aan het woord die het verschil kunnen maken en bedenkers zijn van talloze nieuwe en baanbrekende initiatieven. Naast Marjolein Moorman, Robbert Dijkgraaf, Reda Belkadi, Audrey Rajcomar, Aleid Truijens en Karim Amghar zijn in de komende periode Sofyan Mbarki, Pascal Cuijpers, Hans Spekman, Ton van Haperen, Ismintha Waldring en Anna Bosman te beluisteren.

Door: Nationale Onderwijsgids