Basisschool in Zwolle volgens Onderwijsinspectie 'zeer zwak'

De Onderwijsinspectie heeft een keihard oordeel gegeven na een bezoek aan de Zwolse basisschool TrioMundo. Dat meldt Zwollenu.nl. 

Na het bezoek op 22 november 2022 bleek volgens de inspectie dat er sprake was van mogelijke risico’s. In een brief naar de school én naar de ouder schreef de inspectie dat de kwaliteit van het onderwijs zeer zwak is. In het rapport van de Onderwijsinspectie staat onder meer dat er van alles ondermaats is bij de openbare basisschool. Er zouden meerdere wettelijk verplichte documenten niet op orde zijn, zoals het ondersteuningsprofiel, het veiligheidsplan en de schoolgids. Een schoolplan ontbrak volledig.

Kwaliteit van het onderwijs 

Over de kwaliteit van het onderwijs is de inspectie helemaal kritisch. “We hebben zowel het onderwijsproces als in de onderwijsresultaten tekortkomingen geconstateerd. Alhoewel het lesgeven over het algemeen op orde is, moeten de leraren het onderwijs beter afstemmen op het niveau van de leerlingen. Hiervoor is het nodig dat het team scherpere analyses maakt van de ontwikkelingen van de leerlingen. Ook moet de school de ontwikkelingsperspectieven registreren. Daarnaast constateren we dat het aanbod voor burgerschapsonderwijs niet samenhangend en doelgericht is”,  schrijft de inspectie over de school.

Samenvattend rapport voor de ouders 

Het schoolbestuur zegt zich te herkennen in de kritiek van de Onderwijsinspectie. De ouders van de leerlingen op de school hebben een samenvattend rapport van de Onderwijsinspectie ontvangen. “Wij hebben daarbij vastgesteld dat TrioMundo een zeer zwakke school is”,  staat in het samenvattend rapport. “Wij vinden een school zeer zwak als de leerresultaten van de leerlingen veel lager zijn dan die van de leerlingen op vergelijkbare scholen en de kwaliteit van het onderwijsproces en/of veiligheid op onderdelen onvoldoende is.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk