Wecycle Wijsneus geeft Nederland les in recyclen

Apparaten komen in verschillende maten en de juiste e-waste inleverplek vinden, valt nog niet mee. Via ludieke online video’s met ‘lessen’ van Wecycle Wijsneus krijgen mensen tips om hun recyclevaardigheden te verbeteren. Wecycle werkt ook al jaren samen met basisscholen. Namens iedere school die deelneemt aan de inzamelactie doneert Wecycle een verjaardagsbox aan Stichting Jarige Job. Dit meldt Wecycle.

Uit onderzoek door Motivaction is gebleken dat 74 procent van de ouders (met ten minste één (volwassen) kind boven de 12) vaak het idee heeft dat hun kinderen nu meer leren over afval scheiden dan zij leerden op deze leeftijd.
Wecycle werkt al vele jaren samen met basisscholen om kinderen met acties en educatief materiaal bekend en vertrouwd te laten maken met het recyclen van afgedankte elektrische en elektronische apparaten en lampen (e-waste). 
 
Zo hebben zo’n 190 basisscholen vorig jaar in coronatijd ruim 16.000 kilo aan kleine apparaten ingezameld voor recycling. Als dank voor hun inzet krijgen scholen een leuke beloning, een recyclecertificaat en een bedankje van het team achter Stichting Jarige Job.
 
Namens iedere school die deelneemt aan de inzamelactie doneert Wecycle een verjaardagsbox aan Stichting Jarige Job. In totaal was deze landelijke e-waste inzameling goed voor een cheque van 10.000 euro. Met dit bedrag kan Stichting Jarige Job kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag geven. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids