Logo_wecyclewedstrijdschoolminimakeover2017

Alle basisscholen in Nederland maken kans op een opknapbeurt of nieuwe verlichting ter waarde van 10.000,- euro. Om deze mini make-over te winnen, moeten scholen een campagne bedenken om het inleveren van afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen te promoten. De twee beste campagnevoorstellen winnen een mini make-over voor hun school. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Dit meldt Wecycle.

Wecycle heeft alle basisscholen in Nederland uitgenodigd om mee te doen met de wedstrijd. Het doel is het inleveren te bevorderen van afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste). De door de kinderen zelfbedachte campagne moet andere kinderen en hun ouders oproepen om meer klein e-waste in te leveren bij de milieustraat van de gemeente, bij winkels of op de eigen school.

Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle: “Steeds vaker moeten scholen een beroep doen op ouders om schoon te maken, te klussen of lampen te vervangen. Met deze mini make-over gaan we enkele scholen hierbij op een professionele manier helpen. Tegelijk willen we kinderen leren dat je elektrische apparaten een tweede leven kunt geven door ze in te leveren. Zo heeft deze wedstrijd een sociaal én een circulair aspect. Steeds meer kinderen doen mee aan onze inzamelacties. We verwachten dan ook veel leuke en slimme ideeën.”

De twee beste campagneplannen winnen een opknap-/schoonmaakbeurt van de school of het schoolplein door een klus-/schoonmaakteam of nieuwe ledverlichting in de aula of in andere schoolruimten, ter waarde van 10.000,- euro. Daarnaast zijn er vijf troostprijzen in de vorm van een karaokeset. De prijzen worden ter beschikking gesteld door de producenten van elektrisch gereedschap en energiezuinige verlichting. Scholen kunnen hun ideeën inzenden tot en met 30 juni aanstaande. Meer informatie: wecycle.nl/educatie.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids